Puțini sunt cei care au o dantură perfectă. Când spun perfectă mă limitez la cei care au dantura completă. Nu tu lipsuri, nu tu devieri.

 

 

 

Asadar, dacă dintr-un motiv sau altul îți lipseste un dinte, măsea ori știi chiar tu că urmează să-l pierzi, trebuie să cunoști câteva lucruri care vor urma să se întâmple dacă nu acționezi.

 

În primul rând, modul în care vei mesteca va fi diferit. Ineficient. E ca și cum ți-ar lipsi o spiță de la roata de la bicicleta ta preferată. Niciodată nu va mai merge la fel până la înlocuirea acelei spițe.

În cel de-al doilea rând, fenomenul de migrare a celorlalți dinți vecini ia startul încercând să suplinească lipsa din sistem. Vecinii problemei se vor deplasa ușor, timpul va trece pe nesimțite iar diastemele îsi vor face aparitia.

 

Daca primele două principale evenimente din cavitatea bucală încă nu te-au impresionat, îmi încerc norocul cu altceva mai profund. La propriu.

 

Locul lăsat liber de către dintele extras va suferi, pe lânga o retragere gingivală, o reducere de os. De ce se întâmpla astfel de lucruri? Deoarece locul era stimulat de către rădăcina dintelui. Odată cu dispariția stimulului zona nu mai e întreținută, așadar intră într-un soi de pensionare forțată.

 

Factorul timp este variabila care va da măsura unei intervenții cu sau fără adiție de os.