Cine nu mestecă gumă măcar odată la câteva zile? Foarte mulți o fac și încă asiduu. Dar, în ce măsură este acest produs este benefic cavității orale și care sunt riscurile utilizării constante a gumei de mestecat?

Dacă ești stres de fel.. orice ajută, inclusiv o gumă de mestecat. Însă, nu căuta să elimini disperarea cu disperare, că o dai în altele. Cum e uzura prematură a dinților sau prevenirea cariilor care se transformă într-o formă mai deșteaptă a bacteriilor de a reveni în locurile vizate. Că de.. guma își face treaba in primele 15 minute după care cam mesteci bacterii. Unde să se ducă și ele sărăcuțele? Nu se duc, rămân în malaxor pitindu-se pe unde se poate slabind, în timp, smalțul și cauzând cariile. Mai ales dacă ne cam place zahărul, excelent prilej de hrana pentru bacterii. 
Cum o problemă întotdeauna vine însoțită, mestecarea excesivă a gumei de mestecat conduce la producerea sucului gastric într-un moment când, în fapt, nu îngurgităm nimic - ceea ce mai departe poate duce la gastrită.

Niciodată să nu asociezi guma de mestecat cu un periaj bun al dinților folosind o pastă adecvată. 

Și dacă nu conține zahăr, guma de mestecat previne cariile într-adevăr. De fapt, guma în sine provoacă creșterea secreției salivare care ajută la dislocarea resturilor alimentare oferind o barieră naturală împotriva acizilor. Practic oprești cultivarea acestora în cavitatea bucală și procesul de demineralizare al dinților. Totuși, acest obicei nu scuză perierea regulată a dinților și nici lipsa de la stomatolog pentru a te asigura că lucrurile sunt în regulă dincolo de percepția proprie.

Fii inteligent, consumă echilibrat, verifică constant starea dinților tăi!