Problemele de dinţi sunt frecvente. Alimentaţia nepotrivită, îngrijirea necorespunzătoare a dinţilor, dar şi a gingiilor, o moştenire genetică precară reprezintă principalele motive pentru pierderea unuia sau mai multor dinţi.

Dacă în trecut singura posibilitate de a rezolva această problemă era puntea dintre dinţi - cu dezavantajele metodei (şlefuirea dinţilor sănătoşi care vor deservi ca stâlpi) - în prezent dispunem de metoda implantului dentar.

 

Implantul dentar reprezintă cel mai avansat tratament posibil pentru înlocuirea dinţilor lipsa. Restaurările dentare prin implant dentar nu interacţionează cu dinţii sănătoşi, implanturile dentare fiind dispuse doar în zonele cu dinţi lipsă.

 

Intervenţia este una uşoară pentru pacient, durata scurtă ajutând substanţial confortul pacientului. Însă, ceea ce merită subliniat este faptul că oferă maximum de eficienţa prin înlocuirea exclusivă a dinţilor naturali începând de la rădăcină.

 

PĂRŢILE UNUI IMPLANT DENTAR

*implantul dentar propriu-zis - acesta înlocuiește rădăcina dintelui natural;

*capă de vindecare;

*bontul protetic (bont ce se infileteaza in implantul dentar - radacina);

*bontul de vindecare;

*bontul de transfer;

*implantul analog;

*șurubul de fixare;

*coroana dentară (partea protetica ce va fi cimentata pe bontul protetic al implantului dentar).

DSC_2080.jpg

Din toate elementele enumerate mai sus, doar coroana dentară este vizibilă. Partea expusă direct alimentelor, aşadar piesa de rezistenţă a întregului sistem.

 

În ultimii 30 de ani această soluţie a fost folosită cu succes stabilindu-se clar siguranţa şi eficacitatea implanturilor dentare.

 

De ce un implant dentar?

- înlocuiți dinții lipsă

- elimină necesitatea punţilor

- previne pierderea de masă osoasă - aceasta se diminuează după pierderea unui dinte

- nu e necesară şlefuirea dinţilor sănătoşi din jur pentru a-i transforma în stâlpi

- oferă o senzaţie naturală

- permite pacienţilor să mănânce toate alimentele de dinaintea intervenţiei.

Implantul dentar reprezintă singurul tratament care opreşte pierderea osoasă la nivelul maxilarului. Atunci când rădăcina unui dinte este pierdut, un proces de resorbție osoasă începe să apară imediat deoarece osul din zona nu mai are niciun stimul. Implanturile dentare sunt, de asemenea, mai confortabile decât cele mai multe tratamente similare.

 Într-un studiu realizat pe durata de viaţă medie a punţilor de trei dinți, s-a constatat că una din fiecare patru punţi dentare s-a deteriorat după 15 de ani. De obicei, atunci când o punte necesită înlocuirea, unul sau ambii dintre dinții stâlpi sunt de asemenea pierduţi.

 

 

 

Aşadar, pentru înlocuirea unui singur dinte, în timp, este foarte posibil ca şi cei doi dinţi, iniţial fără probleme, să se piardă. Desigur, prin utilizarea implanturilor dentare această situaţie se poate evita.