Ce fel de perie de dinți ar trebui să folosim? 
Peria de dinți clasică sau o perie de dinți electrică? De ce una și nu cealaltă?

 

Periuța clasică

Plecând de la ipoteza că aveți o tehnică de excepție în ceea ce privește periatul dinților, dar și o frecvență regulată, periuța clasică vine cu avantajul controlului presiunii aplicate pe zona curățată. Nici prea tare, nici prea încet - nici prea mult, nici prea puțin. Această perie lasă utilizatorului confortul și satisfacția lucrului bine făcut. Mai bătrânește carevasăzică, însă se evită vibrațiile unei perii electrice care pot fi deranjante pentru persoanele cu dinți sensibili.

 

În același timp este un produs foarte ieftin și ușor de luat oriunde, în orice tip de călătorie. Nu are nevoie de cabluri, de baterii și nici de încărcarea acestora; e o alegere simpla, totuși cât se poate de în regulă.

În cazul în care dexteritatea în curățarea tuturor zonelor orale într-un mod corect este mai degrabă decentă, atunci nu ar fi deloc o idee de lepădat achiziționarea unei perii electrice.

Periuța electrică 

Trebuie recunoscut faptul că periuța electrică atrage mai mult decât una obișnuită. Cochetăm cu ideea chiar dacă încă nu o avem la locul ei în baie. 

Vine cu un plus de confort la perierea dinților și a gingiilor miscările fiind mult mai simple, dar și timpul petrecut cu periuța este mai scurt. Așadar, devenim mai eficienți. În orice caz, pare mai distractiv să îti organizezi ziua în timp ce îti perii dinții decât să stai concentrat pe toată durata periatului. 

  

Curăță bine toate zonele și asta datorită capului care se poate roti până la 30.000 de rotații/minut. În funcție de brand, de notorietate, de tehnologia folosită periuța poate dispune și de diverse programe care să te anunțe cât timp poți folosi periuța pe un dinte sau cât de fin trebuie să apeși gingiile, respectiv dinții. 
Viteza de rotație nu garantează o curățare corectă, tot atenția personală va face diferența pentru a fi siguri de faptul că fiecare dinte a fost periat pe întreaga suprafață. Simplu de utilizat și face aproape toată treaba pentru tine.

Dar, costă ceva mai mult comparativ cu o periuță obișnuită. Apoi, capetele rotative se schimbă la intervale regulate, au nevoie de încărcarea bateriei destul de frecvent, ceea ce generează costuri suplimentare. Unele chiar interesant de mari pentru unele modele. 
Orice călătorie va fi însoțită de un încărcător suplimentar. Cel al periuței electrice. Are nevoie, aveți nevoie pentru a o pune în mișcare.

Care este varianta mai bună așadar? Periuța clasică, manuală ori periuța electrică? 

Ei bine, fiecare dintre noi alege în funcție de nevoile proprii sau pur și simplu după preferințe. Dar, să nu fim rezistenți la schimbare și să incercăm gustul progresului cum ar veni.

Altfel, o discuție mai amplă în cabinetul nostru cred că ar lamuri pe deplin rolul potrivit al fiecărui produs în parte. 

Practic povestim despre situația prezentă, despre istoricul dificultăților dentare și despre procesul care va reda naturalețea, funcționalitatea și, desigur, vitalitatea și longevitatea dinților.