De frică, din neglijență sau din ignoranță ajungi să eviți cabinetul medicului stomatolog. Și totuși vine o vreme când parcă se aliniează planetele și ajungi, în sfârșit, să faci Programarea. Nopți nedormite, ganduri răsfirate, scenarii absurde pâna la limita anulării a tot ceea ce ai planificat pe partea de sănătate orală.

Ajungi la medicul tău, iei poziția ghiocelului în bătaia vântului primăvăratic, dar asumat. Știi ce ai făcut sau mai bine spus, ce nu ai făcut. Bănuiești problema pe care o ai, că doar e neagră cât postul Paștelui, dar nu intuiești ce prietenii a legat cu vecinătățile. Moment de stupoare și de suparare cum ar veni.

Presupunând că spiritul de conservare nu te-a lăsat să ajungi pănă la proteză, te-ai făcut cu un implant de ultimă generație care, cumva, chiar nu-l simți a fi acolo și chiar ai depășit momentul procedurii eroic. Îți place și te simți bine. Atât de bine că uiți relativ repede importanța revenirii în cabinet pentru verificările standard. A tuturor dinților, fie ei vitali ori fără viață, totuși bine înfipți la locurile lor. Vorbești bine, zâmbești larg și cu poftă, mesteci corect.. Amin! Ne mai vedem când ne mai întâlnim!

DAR..

Fundația unor dinți sănătoși, inclusiv a celor care se sprijină pe implanturi primește modificări odata cu înaintarea în vârstă. Și nu în sensul bun. Țesuturile moi, de asemenea, se pot retrage sau pot suferi de diverse afecțiuni, puțin dureroase, însă cu efecte sefere și de durată asupra întregii cavități orale. 
E momentul ideal să ieși din starea de confort ori de teamă și să verifici dacă ceea ce crezi este în conformitate cu realitatea.

Menține stabilitatea dinților tăi!